Publicaties

Strand

Dit verveelt dus nooit.

Handlettering

Ik mocht twee reclameborden maken voor de nieuwe brasserie van Landal Miggelenberg op de Veluwe. Handlettering is iets wat ik niet dagelijks doe maar wat wel heel leuk is. Meestal gebruik ik de stiften van Edding daar voor.  Het zijn kalkstiften en de kalk of krijt kun je er weer makkelijk afhalen met een natte doek. Daarom vernis ik de borden met haarlak want anders zijn de tekeningen en woorden er af zodra je alleen al naar het bord kijkt.

Schets

Soms is een schets haast nog mooier dat het uiteindelijke resultaat. Ik hou van schetsen, niet eens zo zeer omdat je dan nog dingen kunt veranderen. Maar meer nog omdat ik hou van de kleur van grijs potlood en grafietstift in combinatie met de zwarte inkt.

 

Twinning is winning

Dit is een tweeling, de een met haar hond, de ander met haar zoontje. Wat was het leuk om weer eens een dier te mogen tekenen. En dan helemaal als het zo’n knappert is als deze bulldog.  De vraag was of ik twee dezelfde illustraties kon maken zodat ze er allebei een zouden hebben. Niet eerder maakte ik twee dezelfde tekeningen. Ze zijn vrijwel identiek en toch eigen. Net zoals de tweeling zelf.

 

 

Valentijnsetalage

Deze raamtekeningen maakte ik voor de valentijnsetalage van conceptstore Voxmini in Hilversum. Het meisje met de haren komt niet zo lekker uit op een raam vind ik zelf. Maar goed weten we dat ook weer. Links de schommel met de elfjes en hartjes geeft een fijn sfeertje aan de etalage.

Voor de tekeningen heb ik krijtstiften gebruikt. Je hebt ze in verschillende puntdiktes. Met water en een sponsje haal je de tekeningen er weer makkelijk van af als je ze zat bent. Fijne Valentijn!

Valentijn Bunnies

Van deze valentijn bunnies zijn kaarten en posters gemaakt, je vindt ze in de webshop!

Sneak peek

Voor conceptstore Voxmini heb ik een raamtekening gemaakt voor de valentijnsetalage. Op het rechterraam het meisje met de Valentijnharen en links een elfje op een schommel. Met natuurlijk heel veel hartjes. Het eindresultaat zal ik binnenkort op de site zetten, dit is alvast een sneak peek.

Valentijn

Binnenkort op de site de mooiste kaarten en posters voor je liefste Valentijn…..

Sinterklaas

De tijd vliegt altijd vanaf november, zaterdag is de intocht van Sinterklaas alweer. Voor de Swanmarket van zondag maak ik een aantal sinterklaasillustraties. Misschien zet ik er daarna ook een paar op de site. Hiernaast een golden oldie die ik altijd weer tevoorschijn haal rond sinterklaastijd.

Swanmarket

Ik sta met Little Creatures op de Swanmarket! En wel op een hele coole plek, namelijk in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Op Zondag 13 november aanstaande. Ik neem mijn illustraties mee, linnen tassen, posters en nog meer. Zie ik je daar?

Raamtekening

Voor kidsstore Vox Mini in Hilversum heb ik een raamtekening gemaakt in het thema Halloween. In de conceptstore vind je ook een Halloweenkleurplaat van Little Creatures. Lever de kleurplaat voor Halloween (31 oktober) weer  bij de winkel in en je maakt kans op een spookjeslamp!

Vox Mini

Een aantal illustraties van Little Creatures is vanaf nu te koop bij de coole kidsstore Vox Mini in Hilversum. Het is een conceptstore met kinderkleding van 0-9 jaar en hippe interieurspullen om de babykamer en je woon- of slaapkamer op te spicen. Ze voeren merken als Kidscase, Milk and Diapers en Gray Label. Ik ben heel trots dat Little Creatures in zo’n mooie zaak is te vinden.

Manische Pompoenen

Pompoensoep pompoentaart pompoenpurree pompoensap pompoenstamppot pompoensmoothie en manische pompoenen, zoals hiernaast. De herfst is begonnen. Binnenkort op de site nieuwe posters en tassen met als thema halloween en herfst.

Halloween

En hoe fijn die warme zomerdagen en -avonden ook zijn, het is heerlijk om alweer bezig te zijn met het volgende seizoen en alles wat daarbij hoort, namelijk: Halloween. Boe! Binnenkort staan de nieuwe illustraties, tassen en boekjes online in de webshop. Ik krijg spontaan zin in pompoensoep.

Zomer

Lange zomerdagen en zomeravonden in de tuin, koffie die overgaat in de borrel, de afgelopen dagen was het echt zomer. Dit huis heeft ook zo’n fijne tuin voor dat soort momenten. Ik maakte het huis in opdracht als verjaardagskado voor de man des huizes. Wil je ook je huis getekend hebben? Dat kan! Stuur een mailtje voor de mogelijkheden: info@littlecreatures.nl

Interieur

Deze illustratie hangt bij een klant thuis in de woonkamer. Het ziet er gelikt uit naast de twee ingelijste gedroogde bladeren en de vlinder. Het is cool om te zien hoe mijn werk bij mensen thuis een mooi plekje heeft gekregen. Ik ben super trots!

Freakshow

Soms is het gewoon lekker om een stel creatures bij elkaar te zetten en verder niet te veel te willen. Het maken van die gasten maakt mijn dag in een keer goed. En er naar kijken maakt jouw dag in een keer goed. Oké voor even dan he. Ik zag je glimlachen.

Verhuizing

Het uitzicht vanuit je oude huis zodat je er in je nieuwe huis nog eens naar kunt kijken. Met de hand getekend. Zwarte inkt op wit papier. Formaat is 40×50 maar kan ook anders in overleg.

Zomerfair

Superkoud dus het voelde niet bepaald als een zomerfair. Maar leuk en gezellig was het wel! Te zien zijn de tasjes, notitieboekjes en illustraties in een lijstje. Hendrik Ido Ambacht – de geksteeeee!

Inlijsten

Lekker fris gezicht, al deze illustraties in lijstjes. Inlijsten is niet mijn favoriete bezigheid. Sterker nog, ik heb er best een hekel aan. Maar als het klaar is geeft het altijd wel veel voldoening. Een lijst kan zoveel doen voor een poster. Ik geef zelf eigenlijk de voorkeur aan een zwarte of witte lijst. Toch werkt een beetje kleur soms ook best goed, zoals lichtblauw en zacht roze, voor in een babykamer bijvoorbeeld.

Chaos

Soms werkt het juist lekker als het een chaos is. Gek is dat he. Ik bedoel een georganiseerde chaos, waarin ik alles wel zo’n beetje vinden kan. Ik ben met veel opdrachten tegelijk bezig en dan komt er binnenkort ook nog een Zomerfair aan. Nu het weer nog, wat een k-weer vandaag.

Customized

Ik maak van alles in opdracht. Voor verjaardagen, een geboorte, een huwelijk, een nieuwe liefde, een verhuizing, noem maar op. Allerlei soorten posters (40×50 of 18×22 cm) in met name zwart wit. Maar als je er een kleurtje in wil dan kan dat ook.  Ingelijst of liever niet.

Stuur me een mailtje als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn.

Vissies

Vissie vissie vissie. Onderdeel van een serie illustraties over het strand. Zwarte inkt op wit papier. Ik heb gebruik gemaakt van de pennen van Staedtler. De vissies zitten in een lijst van 18 x 22cm.

Schets

Als ik in m’n hoofd heb wat ik wil maken staat het er negen van de tien keer zo op. Lekker is dat. Geen gepiel, gewoon tekenen. Deze vissies bijvoorbeeld. Gemaakt voor de naderende zomermarkten. De schets maakte ik met een grafietstift van Faber-Castell.

La la lente

Opdracht was een kaart met daarop de sfeer van de lente. Denk bloesem, zon, gevulde nestjes en de eerste vlinders. Ook deze keer weer een afbeelding met tekst trouwens. Ik begin de smaak te pakken te krijgen.

Letters

Soms ontkom je niet aan tekst in een illustratie. Ik vind dat niet erg, ik hou van tekst. En ik hou van mooie letters. In de illustratie hiernaast heb ik een Italiaanse zin gebruikt (Kleren maken de man.). Het is een precisie werkje om de letters op gelijke hoogte te krijgen. Meestal meet ik het stuk waarop de letters moeten komen helemaal uit. Soms is dat niet nodig en worden de letters als vanzelf even groot. Vandaag is zo’n dag.

VivaMama

Ik ben deze maand de Smaakmaker in de VivaMama. Ik vertel over mijn werk als illustrator en wat ik zoal doe in mijn vrije tijd. En oké ook over het exclusieve Ibiza-zout wat wij vorig jaar zomer meenamen van vakantie en wat bij thuiskomst dus niet zo exclusief bleek te zijn.

Beachlife

Man man man wat een weer. Als je niet beter zou weten zou je denken dat het oktober is. Maar gelukkig gaan we richting de lente, driewerf hoera!

Schets en Go

Een poster in opdracht begint altijd met schetsen en nadenken. Sites en tijdschriften bekijken. Nog meer schetsen. Soms nog wat overleg met de opdrachtgever. En dan maar gewoon beginnen, pen op papier en zien hoe de lijnen zich vormen. Dat gaat eigenlijk vanzelf.

Happy Customers

Ik heb de laatste tijd gewerkt aan kerstkaarten voor bedrijven, notitieboekjes, posters op maat en ook de eerste gepersonaliseerde valentijnskaarten zijn al de deur uit. Dit is een van de ontwerpen die ik onlangs heb gemaakt. Het begon met een A5 poster en daarna een linnen tas. Het zou Cowboy Eddie eigenlijk niet misstaan als hij een hele eigen lijn zou hebben.

Nieuwe Posters

De komende dagen worden er nieuwe posters toegevoegd aan de webshop. Ik was zo druk met opdrachten dat de posters wat langer op zich hebben laten wachten dan de bedoeling was. Een aantal van de posters heeft het thema Valentijn. Want over een maandje is dat alweer zo ver. Leuk om cadeau te doen aan je lief. Maar aan de muur in je huis hangen ze ook goed.

Blank Page

Een lege witte bladzijde, potlood, pennen, gum en puntenslijper in de aanslag. Nieuw jaar, nieuwe illustraties. Go!

Tas

Nieuw op de site! Linnen tassen. Je kunt kiezen uit verschillende afbeeldingen. De tassen zijn gebroken wit van kleur. Ze zijn 36 X 40 cm groot met lange hengsels.

In Opdracht

Ik maak regelmatig werk in opdracht. Als illustratie voor aan de muur, zoals deze bijvoorbeeld, of als kaart. Maar ook voor op canvas tassen, zoals de illustratie op de afbeelding hiernaast. De canvas tassen staan binnenkort online. Ze zijn van sterk katoen en groot genoeg om boodschappen mee te doen. Of niet.

Flair

In de nieuwe Flair (02/tm 08 december) staat een artikel over Little Creatures. Instagram Love heet het. Het stukje gaat met name over hoe ik Instagram gebruik voor werk. En oké, ook over hoe ik het gebruik als inspiratie voor het avondeten.

Avondwerk

Het voordeel van de avond is dat je zo lekker door kunt werken. Je wordt niet afgeleid door telefoontjes of mail. Theetje erbij, op de achtergrond het geluid van de tv of de radio en dan is het prima werken zo. Nieuwe kaarten bedacht en getekend. Pakketjes ingepakt en klaar gezet voor verzending. De site bijgewerkt. En een doekje over mijn Macbook was ook geen overbodige luxe geweest zie ik.

Notitieboekjes

Sinterklaas en Kerst komt met rasse schreden dichterbij! Ik leg de laatste hand aan deze grijze notitieboekjes. Op de kaft maak ik zwarte pentekeningen, van binnen zijn ze gelinieerd. Altijd handig om bij je te hebben, dankzij het A6-formaat passen ze prima in je tas. Leuk om cadeau te geven aan jezelf. Of eventueel aan een ander… Je vindt ze hier!

Herfst

2 November maar het voelt als september. Van mij mag het dit weer blijven tot kerst. Voor een nieuwe reeks kaarten maakte ik deze Cool Bear. Samen met een nieuwe Vis zijn ze te vinden onder de Unieke serie kaarten.

Werkplek

Voor vandaag is dit mijn werkplek. Ik leg de hand aan de laatste Halloweenkaarten. Het van oorsprong Amerikaanse feest wordt ook in ons land steeds populairder. Bij de Happy Halloween Gifts vind je kaarten met daarbij een armband met bedeltje. Een pompoen of een gezellig heksje.

Psycho haar

Aan de reacties merk ik dat bepaalde creatures gewild zijn, zoals de meisjes met het vele haar. Ik heb er een variant op bedacht, eentje met psycho haar. Het maken van de vele lijnen in het haar is een precisie-werkje. Heel soms heb ik geen vaste hand en dan moet ik het even weg leggen anders krijg je te veel bibberige lijntjes.

Staedtler of Pigma Micron

Het liefste werk ik met zwarte pennen van bijvoorbeeld Staedtler of Pigma Micron. Je vindt ze hier in de shop. Meestal maak ik eerst een schets. Die schets pas ik tijdens het tekenen nog aan. Ik gebruik pennen van verschillende diktes maar soms ook één en dezelfde. Geen één tekening is hetzelfde, ze zijn allemaal uniek. Dat maakt het ook bijzonder, er is er altijd maar eentje van.